Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πλασματικά τμήματα στα σχολεία.


Σε "εξονυχιστικούς" ελέγχους  προχωρούν οι μηχανισμοί της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής , επειδή υπάρχουν ενδείξεις δημιουργίας «πλασματικών αναγκών» και  αμφισβήτησης της ειλικρίνειας της καταγραφής του αριθμού των τμημάτων και των μαθητών.
 Ηδη σχετική εντολή έδωσε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Κουμέντος. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπ.
Παιδείας Β Κουλαιδής  ο οποίος ζήτησε την πιστή εφαρμογή του νόμου και να σταλούν στη δικαιοσύνη ενδεχόμενα ψευδή στοιχεία.
  Τη στήριξη των ενδεχομενων Πλασματικών στοιχείων ανέλαβαν οι συνδικαλιστές της Ε ΕΛΜΕ Αττικής οι οποίοι με αακοίνωσή τους προέτρεψαν  τους Διευθυντές και τους  Συλλόγους Διδασκόντων « να μην απαντήσουν στα σχετικά έγγραφα»!!!
 Σήμερα το απόγευμα ο ΠΔΕΑ Γιάννης Κουμέντος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποοία σημειώνει πως « Η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής δεν μπορεί ούτε να νομοθετεί, ούτε να ασκεί διοίκηση και να υποκαθιστά τα αρμόδια από την Πολιτεία όργανα» και καλεί το Δ.Σ. «να επανεξετάσει τη θέση του και να συνεργαστεί με την Διοίκηση και ως προς την επίλυση των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική αλλά και ως προς τη στήριξη και ενδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης της πατρίδας μας».
Ειδικότερα η ανακοίνωση του κ. Κουμέντου έχει ως εξής:

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Από τον έλεγχο των δεδομένων του φετινού σχολικού έτους (2010-2011) παρατηρήθηκε στην περιοχή της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής το «στατιστικό παράδοξο» της αλματώδους αύξησης των τμημάτων που δηλώθηκαν από τις σχολικές μονάδες.
Η αύξηση που παρουσιάζεται από τον Ιούνιο (τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους) μέχρι τον Σεπτέμβρη (έναρξη του νέου σχολικού έτους) των τμημάτων δεν δικαιολογείται παρά μόνο με μια απίθανα μεγάλη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού.
Τα δεδομένα οδηγούν σε αμφισβήτηση της ειλικρίνειας της καταγραφής του αριθμού των τμημάτων και των μαθητών, καθώς και σε προβληματισμούς για ενδεχόμενη δημιουργία επιπλέον αναγκών.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε Αττικής έχει την ηθική και υπηρεσιακή υποχρέωση να ελέγξει τα δεδομένα και να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των βαθμίδων της Διοίκησης.
Ο έλεγχος των δεδομένων  δεν είναι αυταρχισμός, ούτε εκφοβισμός, αλλά δημοκρατική υποχρέωση, απέναντι στη διαφάνεια που απαιτεί η κοινωνία και καθήκον απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες για την ορθή διαχείριση των δημόσιων πόρων. Η καταγραφή των πραγματικών δεδομένων συμβάλλει στη σωστή ιεράρχηση αναγκών που αποτελεί και αναγκαίο όρο για την πολιτική στήριξης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε Αττικής δεν κατανοεί την καταγγελία-άρνηση του Δ.Σ  της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής για τον έλεγχο των στοιχείων και για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, πολύ δε περισσότερο την προτροπή της προς τους Διευθυντές και τους  Συλλόγους Διδασκόντων « να μην απαντήσουν στα σχετικά έγγραφα»!!!
Ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι σεβαστός και θεσμικά κατοχυρωμένος, αλλά και διακριτός.
Η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής δεν μπορεί ούτε να νομοθετεί, ούτε να ασκεί διοίκηση και να υποκαθιστά τα αρμόδια από την Πολιτεία όργανα.
Καλούμε το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής να επανεξετάσει τη θέση του και να συνεργαστεί με την Διοίκηση και ως προς την επίλυση των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική αλλά και ως προς τη στήριξη και ενδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης της πατρίδας μας. 
                                                                                              Ο Π.Δ.Ε.Α.

                                                                                      Γιάννης Ν. Κουμέντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου