Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Λουκέτο» στο γραφείο του έβαλε ο πρύτανης του ΕΜΠ

Βέβαια Σύριζα και ανεξάρτητοι δεν συμφωνούν καθόλου με το κλείσιμο του πολυτεχνείου γιατί έψαχναν μια ευκαιρία για μια κατάληψη μετά τη συναυλία και την έχασαν.


Μετά τις απειλές αριστερών φοιτητικών παρατάξεων του ΕΜΠ.

Του Αποστολου Λακασα, Καθημερινή, 10.2.11

«Λουκέτο» στο γραφείο του έβαλε ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σίμος Σιμόπουλος μετά τις απειλές που δέχθηκε και τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν στο χώρο της πρυτανείας αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες αντιδρούν επειδή δεν δόθηκε άδεια για πάρτι μέσα στο ιστορικό συγκρότημα της Πατησίων το περασμένο Σάββατο. Ετσι, οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ «πληρώνουν» σήμερα την απόφασή τους να προασπίσουν την περιουσία του ιδρύματος, αλλά και την πάγια ανεκτικότητά τους απέναντι στον «ετσιθελισμό» των φοιτητικών παρατάξεων και, ευρύτερα, τη διαπλοκή μαζί τους κατά τις πρυτανικές εκλογές. Ενα ισχυρό κρας τεστ για τις σχέσεις των πρυτανικών αρχών με την ηχηρή μειοψηφία των αριστερών παρατάξεων του ΕΜΠ θα πραγματοποιηθεί αύριο, καθώς θα ξαναρχίσουν οι εξετάσεις μαθημάτων στο συγκρότημα της Πατησίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο πρύτανης του ΕΜΠ δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ένα κλοιό πιέσεων και απειλών από μέλη φοιτητικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εξαιτίας της απόφασής του να μην τους δοθεί άδεια για πάρτι στο κτίριο της Πατησίων. Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου το συγκρότημα έμεινε κλειστό το Σαββατοκύριακο, περιφρουρούμενο από δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν οι απειλές και τα συνθήματα κατά του πρύτανη, με αποτέλεσμα το γραφείο να μη λειτουργήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη. Το κλίμα αυτό καταδίκασε χθες με απόφασή του το προεδρείου του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΜΠ, που εκφράζει «την σοβαρή του ανησυχία για την κλιμακούμενη κρίση που προωθείται συστηματικά από ομάδες μέσα και έξω από το ίδρυμα και καταδικάζει τις πρακτικές βίας που στο πρόσωπο του πρύτανη προσβάλλουν ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι πρακτικές αυτές για μία ακόμη φορά εγκαθιστούν κλίμα φόβου και αυθαιρεσίας στο ΕΜΠ, υπονομεύοντας τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και καταπατώντας στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες». Ο σύλλογος διδασκόντων χαρακτηρίζει «αυτονόητη και επιβεβλημένη την προληπτική ενέργεια της πρυτανείας, προκειμένου να προστατεύσει το ίδρυμα». «Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει υποχρέωση να διαφυλάττει το άσυλο και η διοίκηση των πανεπιστημίων έχει υποχρέωση να παίρνει όλα τα μέτρα αποτροπής τυχόν παραβιάσεων» προσθέτει το προεδρείο του συλλόγου στην ανακοίνωση, η οποία δεν υιοθετείται από την παράταξη της Συσπείρωσης (ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητοι).
Μέσα στην εβδομάδα, βέβαια, στο συγκρότημα της Πατησίων δεν πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, οι οποίες θα ξαναρχίσουν αύριο με μάθημα του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών να θεωρείται το πρώτο βήμα για την ομαλοποίηση ή όχι της κατάστασης στο ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου