Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Απέβαλαν" φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών!


από το Ζούγκλα Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011, 21:56

Σε μία πρωτοφανή κίνηση για τα ιστορικά δεδομένα του ακαδημαϊκού κλάδου προχώρησε το Δ.Σ. του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πατρών. Το Δ.Σ. υπό την προεδρία του πρύτανη τιμώρησαν με εξάμηνη αναστολή φοίτησης (με αναστολή) δύο φοιτητές που ανήκουν σε παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με το dete.gr οι φοιτητές, μαζί με ομοϊδεάτες τους, είχαν διαλύσει γενικές συνελεύσεις του Τμήματος. «Είχαν ξεπεράσει τα όρια», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτάκης.

Η ποινή βασίζεται στις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Μάλιστα, πειθαρχικό συμβούλιο ετοιμάζεται και για φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στο ίδιο ΑΕΙ. Πρόκειται για την περίπτωση μικρής ομάδας περίπου 10 φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι οποίοι έχουν καταλάβει χώρο 15 τ. μ. εντός του ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος του Τμήματος προσπάθησε να πείσει τους καταληψίες να αποχωρήσουν ειρηνικά. Μετά την άρνησή τους, η γενική συνέλευση του Τμήματος συνεδρίασε για το θέμα. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, οι φοιτητές εισέβαλαν στον χώρο διεξαγωγής της και τη διέλυσαν.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος αποφάσισε να ξεκινήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά των καταληψιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου