Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική Σχολή και το ζήτημα που έχει προκύψει με το πανεπιστημιακό άσυλο

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην υπόθεση της εγκατάστασης των μεταναστών στη Νομική, να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα την αρνητική αυτή εικόνα.
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι οι πρωτοβουλίες των πρυτανικών αρχών και οι θέσεις της ΠΟΣΔΕΠ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.
Απαιτείται η ομαλή επίλυση του προβλήματος,  η εξεύρεση χώρου για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών, αλλά και η έναρξη ενός  ουσιαστικού και συντεταγμένου διαλόγου –χωρίς κραυγές και αγκυλώσεις-για τη μεταναστευτική πολιτική.
Σήμερα, βέβαια, όσοι  με πολιτική αφροσύνη ενέπλεξαν τους μετανάστες με το  θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους από την τροπή που έχει πάρει η συζήτηση για την κατάργησή του.

26/1/11                                                                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλιο από το Leo.
Oι πρυτανικές αρχές δεν  κάνουν καμιά κίνηση προς καμία κατεύθυνση, απλά πετάνε το μπαλάκι στο κράτος, στην Νταλάρα και αύριο θα ζητούν από το Γιώργο τον Νταλάρα να επέμβει, ίσως να γράψει κανένα τραγούδι σχετικά. Οι πρυτανικές αρχές σκέφτονται το πολιτικό κόστος μήπως στρέψουν εναντίον τους τα λαμέ φρικιά που έφεραν τους μετανάστες εδώ και έστησαν όλο αυτό το πανηγύρι. Αλλιώς έχουν τον τρόπο να κινήσουν τη διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου. 
Η νομιμοποίηση των μεταναστών, το δικαίωμα στα ένσημα και την περίθαλψη είναι άλλο πρόβλημα και να λυθεί εδώ και τώρα. Τα καραγκιοζιλίκια των αριστεριστών, με το κτίριο της νομικής που θεωρούνται αγώνας και πάλη κατά του ρατσισμού είναι απλά γελοιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου