Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί που κλωσούν το αυγό του φιδιού


Σας προωθώ πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης στο πανεπιστήμιο αιγαίου ΑΣΠΑ (σύριζα και ανταρσυα). Όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά στην φασιστική αφίσα αλλά  και  εμμέσως πλην σαφώς  τα συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ υπερασπίζουν τις φασιστικές/τρομοκρατικές ενέργειες  αναφερόμενοι γενικά σε φοιτητικές κινητοποιήσεις!!! Πιστεύω ότι η ανακοίνωση αυτή είναι πολύ πιο θλιβερή και επικίνδυνη από την αφίσα…


Αγωνιστική Συνεργασία Πανεπιστημιακών Αιγαίου (ΑΣΠΑ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως ΑΣΠΑ με ανησυχία παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες την κλιμάκωση της αντιπαράθεσής μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης στη Μυτιλήνη από φοιτητές στη βάση αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεών τους.
Θεωρούμε ότι η επιλογή της καταγγελίας των φοιτητικών κινητοποιήσεων δεν λειτουργεί προς την κατεύθυνση της ενότητας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενότητα που είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και των κινδύνων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τη στιγμή που είναι σε πλήρη εξέλιξη η τρομακτική επίθεση που δέχεται η κοινωνία και το πανεπιστήμιο, ο νέος νόμος-πλαίσιο που καταλύει τη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, οι σαρωτικές περικοπές στους τακτικούς προϋπολογισμούς και τις πιστώσεις για διδάσκοντες 407/80, το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι οι φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια ακριβώς σε αυτή την πολιτική. Η καταγγελία των φοιτητικών αγώνων είναι ενέργεια άστοχη που διασπά σήμερα το αναγκαίο μέτωπο όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, δίνει δε την εντύπωση ότι το μόνο πρόβλημα του Πανεπιστημίου μας είναι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, κάτι που απέχει από την πραγματικότητα.
Πανεπιστημιακοί και φοιτητές είμαστε από την ίδια μεριά του χαρακώματος σε μια μεγάλη μάχη που είναι σε εξέλιξη. Όπως έχει φανεί και στο παρελθόν, εάν υπάρχει καλή διάθεση και κοινός τόπος και στόχος, μπορούν όλα τα ζητήματα να επιλυθούν. Αντί λοιπόν για ανακοινώσεις και καταγγελίες, ας γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των συνιστωσών της πανεπιστημιακής κοινότητας και ας επιδιωχθεί η ουσιαστική συζήτηση η οποία θα επιτρέψει την έκφραση της αγωνιστικής διάθεσης των φοιτητών αλλά και την υλοποίηση των αναγκαίων διοικητικών λειτουργιών του πανεπιστημίου. Το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν διακυβεύεται από τους αγώνες των φοιτητών του, αλλά από την επιθετική πολιτική της αδιαλλαξίας και της αναλγησίας της κυβέρνησης και της Τρόικας.

13 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου