Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ



Η διαρκής ρύθμιση του εθνικού σχολικού χάρτη με ορθολογικά  κριτήρια είναι αναγκαία και αυτονόητη. Οι συνενώσεις, οι καταργήσεις, οι διαχωρισμοί και οι ιδρύσεις νέων σχολείων είναι απαραίτητες για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έχει ως γνώμονα την κινητικότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, την επιδίωξη του καλύτερου δυνατού παιδαγωγικού αποτελέσματος, αλλά και την ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των οικονομικών πόρων.
 Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι οι συγχωνεύσεις ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων, μικρών γυμνασίων και λυκείων σε μαρασμό και συστεγαζόμενων σχολείων  είναι αναγκαία. Αναγκαία επίσης είναι η ίδρυση στη θέση τους άρτιων, σύγχρονων και βιώσιμων σχολικών μονάδων.
Το κράτος σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει, όπου είναι αναγκαίο, να φροντίσει για την ασφαλή, δωρεάν και οικονομικά ορθολογική μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών από και προς το σχολείο. Επίσης το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να επανεξετάσει περιπτώσεις όπου οι συνενώσεις αποφασίστηκαν χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών ή  οδηγούν σε υδροκέφαλα αποτελέσματα.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη στάση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που για άλλη μία φορά προασπίζουν το συντεχνιακό μικροσυμφέρον, καταστροφολογούν, και προκηρύσσουν απεργίες (30/3). Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους παρακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον κατήφορο της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας που ούτως ή άλλως δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

Αντωνίου Γιάννης, 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο
Δημόπουλος Ευθύμης, 6ο Δημοτικό Βριλησσίων
Καστανάς Λεωνίδας, ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων
Μιχαλόπουλος Γιάννης 4ο ΓΕΛ Πετρούπολής
Τάτση Αννίτα, Γ/σιο & Λ.Τ. Βιλλίων
Κετέν Παντελής, 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Σαραντίδου Βίβιαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου