Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ινστιτούτο του Φροϋδικού Πεδίου
Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Πώς λειτουργεί η ψυχανάλυση με τα παιδιά και τους εφήβους;
Δεύτερη συνάντηση: Ρεθύμνου 12, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μμ.

Το «ξύπνημα της άνοιξης» θα μας απασχολήσει στη δεύτερη συνάντηση. Έτσι αποκάλεσε ο Λακάν την εφηβεία, εμπνεόμενος από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Φρανκ Βέντεκιντ. Είναι η περίοδος κατά την οποία το υποκείμενο καλείται να επαναδιαπραγματευτεί το οιδιπόδειο μέσα από τη συγκυρία της συνάντησης με το Άλλο φύλο. Θα εξετάσουμε αυτή την κρίσιμη καμπή στη ζωή του νεαρού υποκειμένου με τη βοήθεια μιας κλινικής περίπτωσης που θα παρουσιάσει η συνάδελφoς Ευθυμία Κατσικανδαράκη.
Το Σεμινάριο εντάσσεται στις δραστηριότητες του νεοσύστατου Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών, και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσηλευτές, παιδαγωγούς, καθώς και στους φοιτητές των συναφών κλάδων.
Η συμμετοχή στις δύο πρώτες συναντήσεις είναι δωρεάν, αρκεί να δηλωθεί σε κάποιον από τους υπεύθυνους. Για τη συνέχιση της παρακολούθησης θα απαιτηθεί η εγγραφή στο ευρύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου.
Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: Βλάσης Σκολίδης,  lasko-2@otenet.gr, τηλ. 210.74.84.980- Μαρίνα Φραγκιαδάκη,  frangiadaki@yahoo.fr, τηλ. 211.700.96.11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου